ABOUT

Stockholmsbarn är ett indiepopband med rötter i Stockholms förorter. Med texter på svenska och ett sound som blandar pop, jazz och ibland även lite funk, levererar dom träffsäkra låtar med stor dos personlighet och musikalitet.

Medlemmarna har alla spelat musik under hela sin uppväxt, men i olika genrer. De träffades på musikgymnasiet Södra Latin och skapade tillsammans en mix av allas olika sound och stil. I deras låtar blandas därför både jazz, funk och pop i en tuff och unik mix, där man fortfarande kan höra allas olika bakgrunder.

Tillsammans har dom vunnit musiktävlingar som ABF Live 2016, Emergenza Festival Stockholm 2017 och Battle of the Bands 2017, med lovord såsom “Stockholms nya Veronica Maggio”. De har även gjort succé på både Trästockfestivalen i Skellefteå och i Kungsträdgården i Stockholm, och spelar runt om på Stockholms intima scener och barer.

Efter två singlar släpps nu ‘Allt Du Vet’ – bandets första EP. Det är fem låtar som alla visar en egen vinkel av bandets unika sound. “Varje låt speglar känslostarka stunder i/bitar av en relation” säger sångerskan Vilma Sunding. “Spänningen vid första mötet, nykär och dansandes på moln, be om förlåtelse efter att ha sårat, besvikelsen och ilskan när man själv blir sårad, befrielsen när man är över det som varit. Allt man går igenom tillsammans, därav titeln ‘Allt Du Vet'”.

MUSIC